Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

"Πρέπει να μιλήσουμε για τον..." Αγγλικό κινηματογράφο για μία ακόμη φορά!!!

Με αφορμή τη συγκλονιστική ταινία της Λυν Ράμσεϋ  "Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν" που παίζεται αυτές τις μέρες στους κινηματογράφους: 
Σκηνοθεσία: Lynne Ramsay Σενάριο: Lynne RamsayRory KinnearLionel Shriver (μυθιστόρημα)
Cast: Tilda Swinton (Eva), John C. Reilly (Franklin), Ezra Miller (Kevin)(κρατήστε στη μνήμη σας αυτόν τον νεαρό που θα γράψει μεγάλες σελίδες στην 7η τέχνη), Siobhan Fallon (Wanda), Ashley Gerasimovich (Celia).
 Δεν θα σας μιλήσω για την υπόθεση της ταινίας αλλά γι' αυτή τη διαπίστωση που είχα γράψει σε παλαιότερη μου ανάρτηση:
ότι στη μακρά σινεφιλική μου πορεία δεν μου έτυχε ποτέ να δω σκάρτη εγγλέζικη ταινία!!! (γιατί εγγλέζικη είναι η ταινία και κακώς μερικά έντυπα γράφουν ως χώρα παραγωγής τις ΗΠΑ, η παραγωγή είναι του BBC του Αγγλικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Τίλντα Σουίντον, απλά στις ΗΠΑ γυρίστηκε η ταινία).
 Δεν λέω ότι ήταν όλες αριστουργήματα αλλά ποτέ μα ποτέ δεν βγήκα από το σινεμά και να μην έχω αυτή την αίσθηση της ψυχικής ευφορίας που δίνει η τέχνη στον άνθρωπο. Και αυτό με κάνει να θεωρώ την Αγγλική (Βρετανική το σωστότερο σχολή) την καλύτερη κινηματογραφική σχολή του κόσμου. Όταν παίζεται τέτοιο έργο πάω στο σινεμά χωρίς να συμβουλευτώ κριτικές ή γνώμες φίλων και ποτέ, όπως έγραψα και πιο πάνω δεν απογοητεύομαι. 
Το ίδιο συνιστώ και σε σας τους νεώτερους συναδέλφους.

2 σχόλια:

Ιωάννης Moody Λαζάρου είπε...

Πολύ σπουδαία κινηματογραφική εμπειρία!

Κι έρχεται και ο "Τυραννόσαυρος" σε λίγες μέρες...

navarino-s είπε...

@moody
Γεια σου φίλε μου!