Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Helena my dear ,................oh dear!!!

Η Helena Bonham Carter είναι μια ηθοποιός την οποία συμπαθώ ιδιαίτερα. Χωρίς να είναι το μεγαλύτερο γυναικείο ταλέντο που έβγαλε ποτέ η αγγλική κινηματογραφική σκηνή , έχει τον τρόπο της να ξεχωρίζει.
Όλα ξεκίνησαν κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 80 όταν πρωταγωνίστησε στην περίφημη ταινία του James Ivory A room with a view , διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του E.M.Forster.



 Η ταινία θεωρείται από τις καλύτερες στο είδος της κι ήταν εκείνη που απογείωσε την καριέρα της Helena αλλά συγχρόνως την ''τύλιξε'' σε κρινολίνα και δαντέλες! Για αρκετά χρόνια οι περισσότερες ταινίες στις οποίες εμφανιζόταν ήταν εποχής κι αναπόφευκτα συνδέσαμε το πρόσωπο της με ρομαντικές ηρωίδες ή σε κάποιες περιπτώσεις με ηρωίδες που ασφυκτιούσαν σ 'ένα συντηρητικό περιβάλλον γεμάτο συμβάσεις και πρέπει κι επαναστατούσαν. Μια τέτοια επανάσταση έκανε κι η Helena σε σχέση με την καριέρα της. Άφησε πίσω κρινολίνα και δαντέλες και μπήκε στο .....Fight Club.


 Ταινία με την οποία στην κυριολεξία στραπατσάρισε την μέχρι τότε εικόνα της , αλλά όπως φαίνεται το είχε κι η ίδια ανάγκη να υποστεί αυτό το ''στραπατσάρισμα''. Η καριέρα της πήρε νέα πνοή και κάπου εκεί -με το Planet of the apes αν δεν κάνω λάθος- συναντά και τον νυν σύντροφο της σκηνοθέτη Tim Burton με τον οποίο κάνει 2 παιδιά κι αρκετές ταινίες!


Προσωπικά η αγαπημένη μου ταινία της Helena είναι μία που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή. Ονομάζεται Conversations with other women , είναι ουσιαστικά ένα one woman and one man show , αυτή κι ο συμπρωταγωνιστής της Aaron Eckhart εμφανίζονται καθ'όλη τη διάρκεια της ταινίας κι ελάχιστα άλλα πρόσωπα.


 Το περίεργο με την ταινία αυτή είναι ότι είναι κομμένη στα δύο - στη μισή οθόνη εμφανίζεται η ηρωίδα της Helena , στην υπόλοιπη μισή ο ήρωας του Aaron. Οι δύο εικόνες γίνονται μία μόνον στην τελευταία σκηνή της ταινίας. Είναι μια σύγχρονη, ελαφρώς ρομαντική ταινία σχέσεων , ξέρετε από αυτές που αρέσουν τόσο πολύ σε μας τις γυναίκες. Κι η Helena είναι υπέροχη στην ταινία. Όπως υπέροχη είναι πάντα.


Κι ένας λόγος παραπάνω που την γουστάρουμε είναι ότι κάνει ότι της γουστάρει! Εκεί που στις Χρυσές Σφαίρες προ ημερών , οι περισσότερες ηθοποιοί πάσχιζαν να μας πείσουν πόσο σικ και πόσο a la mode ήταν , η Helena εμφανίστηκε έτσι



και δεν είχε κανένα πρόβλημα γι'αυτό. Ούτε κι εμείς Helena dear!!

9 σχόλια:

academy είπε...

Είναι ιδιαίτερη και φυσικά αγαπημένη ηθοποιός.Θεωρώ όμως μεγάλη στιγμή της το ''Wings of The Dove'' ήταν υποψήφια για best actress αλλά και η ταινία του Softley ήταν φανταστική.
Μήπως φέτος της δώσουν και το oscar εάν το King's Speech αρχίσει να σαρώνει?

navarino-s είπε...

@Eκπληκτική ηθοποιός μου αρέσει και μένα πάρα πολύ.
Πολύ καλή και η παρουσία που κάνεις.

crispy είπε...

@academy
Μιλούσαν συνέχεια για τις δυο αντρικές ερμηνείες της ταινίας ''The king's speech'' κι είχα υποθέσει ότι δεν θα ήταν υποψήφια. Χάρηκα πολύ όταν είδα το όνομα της κι ελπίζω να κερδίσει το Όσκαρ!



@navarino-s
Χαίρομαι πολύ που σας αρέσει η Η.Β.Carter!
Και σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Για μένα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα να τα ακούω από εσάς!

Ιωάννης Moody Λαζάρου είπε...

Εγώ είμαι από αυτούς που δεν τους άρεσε η Carter στο "King's speech". Τη βρήκα άχρωμη και μίζερη. Συγγνώμη...

Χαίρομαι πολύ που αναφέρεσαι στο "Conversation(s) with other women". Για αρκετό καιρό νόμιζα πως άρεσε μόνο σε μένα. Περισσότερο σαν πείραμα, αλλά πετυχημένο στο μεγαλύτερο μέρος του (αυτό το split-screen)με καλούς διαλόγους και αρκετή χημεία μεταξύ των δύο.

crispy είπε...

moody
Καλημέρα! Εξεπλάγην γιατί είχα την εντύπωση ότι κανείς δεν γνώριζε την εν λόγω ταινία! Χαίρομαι που επιτέλους βρέθηκε κάποιος στον οποίο αρέσει εξίσου!
Κι εγώ δεν ξετρελάθηκα με την ερμηνεία της στο ''Λόγο του βασιλιά'' άλλωστε για μένα η ταινία είναι ένα 2 men show, αλλά χάρηκα που είναι υποψήφια. Γενικά για τις υποψηφιότητες φέτος έχω αρκετές αντιρρήσεις , μου φαίνεται πως έχει χαθεί το μέτρο. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Και μην ζητάς συγγνώμη!!! Το ξέρω ότι έχω τη φήμη της ιδιότροπης (καλύτερα να σου βγει το μάτι....) αλλά είμαι πολύ ανεκτική κι ανοιχτόμυαλη σε αντίθετες απόψεις! Όπως έχω ξαναπεί είναι πολύ βαρετή η ομοφωνία!

Sue G. είπε...

Δεν έχω δει (ακόμη!) τον "Λόγο του Βασιλιά" αλλά είμαι σίγουρη πως η ερμηνεία της H.B.Carter θα είναι το ίδιο εξαιρετική με τις προηγούμενες comme il faux ηρωίδες που ενσάρκωσε - ίσως και γι' αυτό κανείς να μην την "σχολιάζει" ιδιαίτερα.

Είδα, όμως, πρόσφατα το Conversation(s) with other women και το λάτρεψα! Αν και ακούγεται υπερβολικό, μου άρεσε φοβερά το πόσο πνευματώδες και down to earth συγχρόνως είναι. Yπέροχo.

crispy είπε...

sue
Χαίρομαι πολύ που η συγκεκριμένη ταινία έχει κοινό που την έχει λατρέψει! Όπως γράφεις κι εσύ , ήταν μια πνευματώδης ταινία- και δυστυχώς τέτοιου είδους ταινίες δεν πολυβλέπουμε.

Ειρήνη Βεργοπούλου είπε...

Φέτος η Χέλενα διακρίνεται στον Λόγο του Βασιλιά, παίζει την Κουήν Μαμ, στα νιάτα της,και είναι του δε ποιντ...πάλι υποψήφια, για β ρολο, και ισως πάρει φετος το οσκαρ.....παντρεμενη εν τω μεταξυ με τον Τιμ Μπαρτον....καλή!

crispy είπε...

@Ειρήνη
Μου αρέσει αυτό το πολύ ιδιαίτερο στυλ που έχει, η άνεση κι η αυτοπεποίθηση της.
Φοβάμαι ότι δεν έχει κάνει την καλύτερη ερμηνεία από τις 5 υποψήφιες αλλά έχει τέτοια επιτυχία η ταινία που μπορεί να παρασύρει κι αυτήν στη βράβευση!
Έμαθα ότι είναι πολύ καλή φίλη της οικογένειας Κάμερον κι αυτό με ανησύχησε λίγο (υπάρχει ένα ρεύμα νεοσυντηρισμού ανάμεσα σε καλλιτέχνες στην Αγγλία!!)