Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Μια εκπληκτική "ΜΟΝΑΚΡΙΒΗ" !!!


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Λι Ντάνιελς
ΣΕΝΑΡΙΟ:
Ραμόνα Λόφτον
Σαπφίρ
Νταμιέν Πολ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Γκαμπόρεϊ Σιντίμπε
Μονίκ
Λένι Κράβιτζ
Πόλα Πάτον


Πολλές φορές στον κινηματογράφο έχει συμβεί να κερδίζει κάποια ταινία πολλούς πόντους από το παίξιμο κάποιου από τους πρωταγωνιστές της. Αυτό που συμβαίνει όμως στην ταινία " Μονάκριβη" είναι κάτι το πρωτοφανές: το παίξιμο και μόνο της πρωταγωνίστριας Γκαμπόρεϊ Σιντίμπε δίνει στην ταινία έντονο το στοιχείο του ντοκυμαντέρ και κάνει ένα φιλμ χωρίς καμιά σκηνοθετική πρωτοτυπία να φαντάζει σαν αριστούργημα!
Και δεν είναι νομίζω τόσο το σκληρό θέμα της με τις περιθωριακές οικογένειες του Χάρλεμ και τα μύρια τόσα προβλήματα που σε κάνουν να βγαίνεις από την αίθουσα με δεμένο κόμπο το στομάχι σου, όσο αυτός ο συγκλονιστικός τρόπος με τον οποίο υποδύεται το ρόλο της η άγνωστη μέχρι χθές Σιντίμπε!
Κάτι που, από ότι κατάλαβα, αντιλήφθηκε την ώρα των γυρισμάτων και ο σκηνοθέτης Λι Ντάνιελς και σκέφθηκε να απαθανατίσει όσο καλύτερα μπορούσε αυτό το εκφραστικότατο πρόσωπο που είχε μπροστά του, κάνοντας του διαρκώς πανοραμικά τράβελινγκ! Αυτό το πρόσωπο που έκανε το κατεστημένο του Χόλυγουντ να προτείνει για πρώτη φορά για το όσκαρ α' γυναικείου ρόλου, ηθοποιό από ταινία ανεξάρτητης παραγωγής!
Και μόνο γι' αυτό αξίζει να δείτε αυτή την ταινία!

4 σχόλια:

Μαριανα είπε...

Πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, ώστε η Σιντίμπε ...

navarino-s είπε...

...ναι η Σιντίμπε είναι το κάτι άλλο!

Vipera Lebetina είπε...

Χαίρομαι ειλικρινά, γιατί η Σιντίμπε έδειξε στο Χόλυγουντ ότι κάποια δεν χρειάζεται να είναι ξανθιά και λιπόσαρκη για να είναι καλή σε αυτό που κάνει..
Υ.Γ.: Άκουσα σχόλια τα οποία με εκνεύρισαν πάρα πολύ, του τύπου "Σιγά μην πάω ΕΓΩ να δω τη χοντρή", εξοργίστηκα και τσακώθηκα. Αφού καλά καλά χρυσέ μου άνθρωπε δεν έχεις δει την ταινία (ούτε καν την υπόθεσή της) πως έχεις το δικαίωμα να κρίνεις? Και σιγά μην είναι καλύτερη η Megan Foxx που ούτε σε κωμμεντί δεν μπορεί να παίξει -πόσο μάλλον σε κοινωνική ταινία!
Πάλι μονολόγησα navarino-s αλλά έπρεπε να το βγάλω από μέσα μου!

navarino-s είπε...

@Vipera καλά έκανες και τα είπες γιατί είναι και αυτός ένας άλλου είδους ρατσισμός! Τυχαίνει να τον γνωρίζω από την άλλη μεριά: έχω ακούσει κάτι ευτραφείς γνωστές μου να λένε για έργο της Τζούλια Ρόμπερτς: "Σιγά μην πάμε να δούμε την κοκκάλω!"