Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Τα σινεμά αδειάζουνε και οι αιθουσάρχες κάνουν αυξήσεις!!!



Όσοι πήγατε σινεμά τον τελευταίο καιρό πιστεύω ότι θα αντικρύσατε την εικόνα που είδα και εγώ: τις αίθουσες άδειες ακόμη και σε ταινίες με διθυραμβικές κριτικές. Και αυτό βέβαια συμβαίνει γιατί το εισιτήριο σήμερα είναι πανάκριβο. Ο κόσμος έχει στεγνώσει από λεφτά οι μισθοί έχουν συρρικνωθεί -για να μη μιλήσω και για την ανεργία- και οι αιθουσάρχες ...σφυρίζουν αδιάφοροι! Όχι μόνο δεν σκέφτονται να μειώσουν την τιμή του εισιτηρίου αλλά έκαναν και αύξηση αποπάνω: το εισιτήριο των 8 ευρώ το έκαναν 9 και αυτό των 9 το έκαναν 10! Που πάτε ρε ...Καραμήτροι! περνάτε τον κόσμο για τόσο μαλάκες! Κάνετε και εσείς τα ίδια με την ... τρόϊκα: πέφτει το εισόδημα και αυξάνουν τους φόρους! Μείναμε κάποιοι εραστές της μεγάλης οθόνης και θέλετε να μας στείλετε και εμάς στα dvd και στα ...κατεβάσματα του κομπιούτερ; Ξέρω ότι μερικά σινεμά βάζουν για μια φορά τη βδομάδα ένα εισιτήριο για δύο άτομα αλλά αυτό δεν είναι λύση γιατί αφήνει απέξω τους μοναχικούς που είναι και οι περισσότεροι. 
Ως παλιός σινεφίλ και ως άνθρωπος με ισχυρή μνήμη θυμάμαι πολύ καλά ότι το εισιτήριο του σινεμά έπαιζε πάντα γύρω στο 20% του κατώτατου ημερομισθίου και κοντά στην τιμή του πακέτου τσιγάρων. Τέλος του '60 που το ημερομίσθιο ήταν 50 δραχμές και η κασετίνα Καρέλια στοίχιζε 9, το εισιτήριο του σινεμά είχε 10 δραχμές. Τώρα που το βασικό ημερομίσθιο είναι στα 25 ευρώ και τα τσιγάρα στα 4, γιατί το εισιτήριο να κάνει 9; Ένα εισιτήριο στα 5 ευρώ νομίζω ότι θα αύξανε κατά πολύ την προσέλευση του κόσμου και τα έσοδα των αιθουσαρχών.
Καλοί μου αναγνώστες και αγαπητοί συνάδελφοι ενώστε και σεις τη φωνή σας με τη δική μου και να απαιτήσουμε όλοι μαζί:
  Το ειστήριο του κινηματογράφου στα 5 ευρώ!!!       

2 σχόλια:

Fingolfin είπε...

Πολύ σωστές παρατηρήσεις! Έχει παραγίνει το κακό. Έχει καταντήσει είδος πολυτελείας το σινεμά. Τα 9 και 10 ευρώ που έχει τώρα το εισιτήριο είναι δύο ή τρεις οικονομικές έξοδοι. Τα 5 ευρώ είναι μια αρκετά λογική τιμή. Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν αυτοί οι άνθρωποι ζουν στην ίδια χώρα και ακούν τα ίδια νέα. Και στην τελική, ας βάλουν λίγο το μυαλό τους να δουλέψει. Προσπαθούν με μερικές δεκάδες πανάκριβων εισιτήρια να καλύψουν χαμένα κέρδη. Ρε πάτε με τα καλά σας; Αν συνεχίσετε έτσι, το μόνο που σας αξίζει είναι να κλείσετε.

navarino-s είπε...

@Fingolfin
"..Προσπαθούν με μερικές δεκάδες πανάκριβων εισιτήρια να καλύψουν χαμένα κέρδη.."
Έχεις απόλυτο δίκιο αλλά θα είναι αργά όταν το καταλάβουν.