Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Απίστευτα πιο φτηνό το εισιτήριο κινηματογράφου στον Καναδά!!!

Συγχωρήστε με για την επιμονή μου αλλά επειδή δεν μπορώ να χωνέψω με τίποτα τη φετεινή αύξηση των εισιτηρίων του σινεμά, επανέρχομαι: Μιλώντας την Πρωτοχρονιά με μια σινεφίλ ανηψιά μου στο Μόντρεαλ τη ρώτησα για την εκεί τιμή του εισιτηρίου και ...έπεσα από τα σύννεφα με την απάντηση της. Είναι στα 10 δολάρια Καναδά και με μια ισοτιμία που πάιζει 1,30-1,40 δολ = 1 Ευρώ, μιλάμε για ένα εισιτήριο στα 7,50 περίπου Ευρώ και σημειώστε ότι τις Δευτέρες και τις Τρίτες η τιμή κατεβαίνει στα 5 δολάρια, δηλαδή στα 3,75 ευρώ!
Και αν λάβουμε υπ' όψη ότι το κατώτατο ωρομίσθιο είναι 10,25 δολάρια ή το κατώτατο ημερομίσθιο 8ωρης εργασίας: 8χ10,25= 82 δολάρια ή 65 ευρώ, καταλαβαίνουμε πόσο μας πιάνουνε κότσο οι εδώ αιθουσάρχες!

8 σχόλια:

Roadartist είπε...

Εμ, για αυτό σε λίγο δε θα πατάει ψυχή στις κινηματογραφικές αίθουσες! Και μάλιστα σε μία εποχή που μπορείς άνετα να βρεις τις ταινίες στο ίντερνετ. Ας βάλουν μυαλό όσο γίνεται πιο νωρίς, για να αντέξουν και να μη κλείσουν.

navarino-s είπε...

@Roadartist
Γειά σου και από εδώ ρε φιλενάδα! Οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν τους τροϊκανούς!

Eugenios Sogas είπε...

Ένας αιθουσάρχης [οι κινηματογράφοι τού οποίου πάντα εθεωρούντο τέχνης]που κάποτε διαχειριζόταν 3-4 αίθουσες ταυτοχρόνως,με την σύζυγο και τα 2 τέκνα, απάντησε σε σχετική ερώτηση μιάς φίλης...πρέπει να ζήσουμε και εμείς κυρία μου.Τώρα που τού έμεινε 1 αίθουσα όλοι αυτοί βιοπορίζονται από την τσέπη μας.Με 9 euro κατά κεφαλήν.

academy είπε...

Οι αιθουσάρχες και οι εταιρείες διανομής δημιουργούν αυτό το ανεπίτρεπτο όργιο τιμής.Και καλά να πάμε στο ΑΤΤΙΚΟΝ στο κέντρο να τα δώσω αλλά να πάω και σε μιά αίθουσα με καρέκλα του 1985 1χ1 και οθόνη πανί projektora όχι πλέον....
Στο Παρίσι το εισιτήριο έχει 8,50e και με μισθούς διπλάσιους...

navarino-s είπε...

@Eugenios Sogas
Ακριβώς! Για ότι τους λείπει να γδάρουν τους εναπομείναντες!

navarino-s είπε...

@akademy
Έχεις απόλυτο δίκιο γιατί υπάρχουν και αυτές οι τόσο δραματικές τεχνικές διαφορές που κάνουν το πράγμα ακόμη χειρότερο!

the monkeys είπε...

navarino μας,
το αστείο είναι που μία μέρα είχαμε πάει με το monkaki το 1 να δούμε μία ταινία και ζητήσαμε φοιτητικό εισητήριο και μας είπανε "Δεν δίνουμε φοιτητικά, γιατί είναι Σάββατο"!!

navarino-s είπε...

@monkakia
Ρε σεις αυτό είναι από τα άγραφα που λέμε! Το Σάββατο είναι ελεύθερη μέρα για τους φοιτητές αλλά οι μάγκες σου λένε ας έρθουν καθημερινή που δεν έρχονται τα ...ολόκληρα!

ΥΓ: Τι κάνετε ρε σεις τελειώσατε, πως περνάτε με την κρίση;
Καλή Χρονιά και καλή δύναμη με υγεία τουλάχιστον!