Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Τελικά, είναι καλός ηθοποιός ο Λεονάρντο ντι Κάπριο!!!


Ενώ στην αρχή με τον "Τιτανικό (1997)", έδειχνε ότι πρόκειται για μια συνήθη χολυγουντιανή εκδοχή ενός γλυκανάλατου ζεν πρεμιέ για τα μικρα κορίτσια, από τις "Συρμμορίες της Νέας Υόρκης (2002)" και μετά, άρχισε να αποκτά στο παίξιμο του μια στιβαρότητα  και να ωριμάζει στους ρόλους του με αποτέλεσμα να φτάσει να υποδυθεί τον επί 50 χρόνια πανίσχυρο αρχηγό του FBI  Έντγκαρ Χούβερ στην νέα ταινία του Κλιντ Ήστγουντ " J. Edgar" που οσονούπω βγαίνει στους κινηματογράφους.
Και είναι το τρέϊλερ αυτής της ταινίας που με επηρέασε και με έκανε να γράψω αυτήν την ανάρτηση. Και δεν νομίζω ότι προτρέχω γιατί έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην σκηνοθετική μαεστρία του Ήστγουντ και είμαι σίγουρος ότι ο πρωταγωνιστής του θα πάει για Όσκαρ.


9 σχόλια:

Νίκος Κιτωνάκης είπε...

Ο Leo είναι μία έκπληξη κάθε φορά που τον βλέπω. Έφθασα σχεδόν να τον συμπαθώ. Και για τις επιλογές του και για τις ερμηνείες του.

Νίκος Κιτωνάκης είπε...

Ο Leo είναι μία έκπληξη κάθε φορά που τον βλέπω. Έφθασα σχεδόν να τον συμπαθώ. Και για τις επιλογές του και για τις ερμηνείες του.

Mary Ka είπε...

Κι εμένα μ' αρέσει πολύ εκτός από τον τρόπο που παίζει και στις επιλογές του. Μάλιστα ζηλεύω λίγο γιατί ο Κέβιν Σπέϊσι (ηθοποιός του οποίου την υπεράσπιση και αναγνώριση έχω οικειοθελώς αναλάβει, εξ' ού και το συναίσθημα της ζήλειας) δεν έχει κάνει εξίσου επιτυχημένες επιλογές στον κινηματογράφο εκτός από λίγες εξαιρέσεις.
Πάντως ο τρόπος που περιέγραψες την πορεία του ακι την εξέλιξη του με εκφράζει απόλυτα.

navarino-s είπε...

@Πιγκουίνος
Βλέπω ότι και εσύ από την ίδια διαδρομή πέρασες για να φτάσεις στο: "Έφθασα σχεδόν να τον συμπαθώ".
Καλή σου μέρα!

navarino-s είπε...

@Mary Ka
To παράδειγμα που φέρνεις είναι ένα πολύ πετυχημένο μέτρο σύγκρισης γιατί και εγώ από τον Σπέϊσι περίμενα πολλά αλλά στην πορεία με διέψευσε με αυτές τις έρημες τις επιλογές του όπως πολύ εύστοχα σημειώνεις.
Καλημέρα!

academy είπε...

Ανέκαθεν δεν είχα πρόβλημα μαζί του.Τον Θυμάμαι για πρώτη φορά στο Whats Eating Gilbert Grape και δεν θυμάμαι απο τότε να με είχε εκνευρίσει.Ακόμα και στον Τιτανικό μου άρεσε.
Α!Δεν μου άρεσε στο ''Αviator''(βέβαια δεν μου άρεσε και η ταινία).
Χαίρομαο για την πορεία του και ελπίζω εφέτος να τον δούμε στην πεντάδα(μήν σου πω και σαν νικητή).

the monkeys είπε...

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή της καριέρας του όχι μόνο δεν έπαιζε και τόσο καλά, αλλά και οι ταινίες στις οποίες έπαιζε δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με χειρότερη ίσως το the Beach. Πάντως σταδιακά και ειδικά από το 2010, οι επιλογές στις ταινίες του ήταν διαφορετικές, αλλά και ενδιαφέρουσες.

navarino-s είπε...

@academy
Χαίρομαι που εσύ ο μαιτρ στις προβλέψεις βραβείων τον βλέπεις και ως νικητή!

navarino-s είπε...

@the monkeys
Eπίσης μονκάκια μου χαίρομαι που συμφωνούμε!