Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

And the winner is.... (Updated)

Όποτε κάνω προβλέψεις για τα Όσκαρ πέφτω οικτρά έξω. Τα τελευταία χρόνια δε , δεν έχω πετύχει ούτε μία!
Φέτος λέω να παίξω το παιχνίδι της πρόβλεψης γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι τα πιο προβλέψιμα Όσκαρ που έχουν προκύψει!!
Πριν προχωρήσω στις συνταρακτικές και μοναδικές προβλέψεις μου , θέλω να κάνω μια παρατήρηση. Φέτος δεν υπάρχει το αριστούργημα , δεν υπάρχει εκείνη η ταινία για την οποία να μιλά όλος ο σινεφίλ κόσμος. Αντίθετα οι περισσότερες είναι από μέτριες έως πολύ καλές. Ούτε μία δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις αριστουργηματική.
Έτσι λοιπόν προβλέπω ότι:
Το Όσκαρ καλύτερης ταινίας θα πάει στο Social Network




To Όσκαρ σκηνοθεσίας στον David Fincher
Το Όσκαρ 1ου αντρικού ρόλου στον (τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια ..αλλά και πάλι ποτέ δεν ξέρεις!!) Colin Firth.
Το Όσκαρ 1ου γυναικείου ρόλου στην ( τι κάνει νιάου κλπ κλπ...) Nathalie Portman
Το Όσκαρ 2ου αντρικού ρόλου στον Geoffrey Rush.

Τον λατρεύω τούτον τον Αυστραλό. Και μόνο με το ανασήκωμα  του φρυδιού, λέει πολλά περισσότερα απ΄'ότι όλο το σενάριο μαζί! Θυμηθείτε τη σκηνή στο πάρκο!

Προσέξτε εδώ αγαπητοί/αγαπητές που θα ψηφίσετε :Μηδέ και τυχόν δεν το πάρει ο αγαπημένος μου Αυστραλός, θα διαμαρτυρηθώ εντόνως και θα στείλω επιστολές διαμαρτυρίας παντού!
Το Όσκαρ 2ου γυναικείου ρόλου. Χμμμμμμμ, δεν ξέρω , λέω να το δώσουμε στην Helena! Σας παρακαλώ όμως μην το δώσετε στην Amy. Θα νομίζει ότι έγινε κι ηθοποιός!!! (ok το παραδέχομαι ήμουν σκέτο δηλητήριο στην προηγούμενη πρόταση...!!)
Α , κι εννοείται ότι το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας θα πάει στο Dogtooth!




Έμαθα ότι τα Όσκαρ δεν θα τα παρουσιάσει ο Ricky Gervais. ''Τα είδαν όλα'' οι Αμερικανοί με τα καυστικά του σχόλια στις Χρυσές Σφαίρες και μάλλον δεν θα αντέξουν δεύτερο γύρο!
Πώς σας φαίνεται ο Ricky; Θυμάμαι τον είχα πρωτοδεί στο αγγλικό ''The office'' . Βλέποντας τα δύο πρώτα επεισόδια , έπιασα τον εαυτό μου να μην έχει γελάσει ούτε μία φορά , να έχει εκνευριστεί αλλά συγχρόνως να έχει αρχίσει να εθίζεται , να θέλει κι άλλο ''office''. Μέχρι που φτάνοντας στο τέλος του πρώτου κύκλου δήλωνα πια ενθερμότατη οπαδός των ''περιπετειών'' των βαριεστημένων υπαλλήλων εκείνης της, έτοιμης να κλείσει, επιχείρησης στο Slough! Παραμένει από τις αγαπημένες μου σειρές ever!


UPDATE (28/2. Μόλις ολοκληρώθηκε η τελετή απονομής των Όσκαρ)
Όπως είχα πει στην αρχή της ανάρτησης , συνήθως πέφτω οικτρά έξω στις προβλέψεις μου για τα Όσκαρ. Φέτος όπως διαπιστώνετε , είμαι ικανή να πέσω έξω ακόμα και στα πιο προβλέψιμα Όσκαρ!!!!
Έτσι, αν του χρόνου θέλετε να μάθετε πού δεν θα πάνε τα Όσκαρ ...περάστε από εδώ να διαβάσετε τι θα έχω προβλέψει!!!!!!!!!!!!!!

31 σχόλια:

academy είπε...

Εγώ πάλι προβλέπω The King's speech καλύτερη ταινία,σκηνοθεσία στον Fincher και τα υπόλοιπα είναι γνωστά.Κρατάω μία επιφύλαξη για το β γυναικείο μήπως η Helena Bonham Carter Το αρπάξει τελευταία στιγμή απο την Melissa Leo που είναι φαβορί.

Ιωάννης Moody Λαζάρου είπε...

Κι εγώ νομίζω πως το "king's speech"
είναι πιο πιθανός νικητής.

Μακάρι να το πάρει ο Rush, αλλά είναι εντυπωσιακός και ο Bale στο "Fighter".

Μόνο για την πιθανότητα να κερδίσει ο "Κυνόδοντας" δεν μπορείς να τα πεις τα πιο προβλέψιμα.

(Εδώ τα δύο προηγούμενα χρόνια σάρωσαν "Hurt locker" και "Slumdog millionaire")

Υ.Γ. "Extras" έχεις δει με το Ricky Gervais; Μιλάμε για υπέρτατη κάφρικη θεότητα...

argiris-cinefil είπε...

Γιατί βρε crispy προέβλεψες ότι το όσκαρ σκηνοθεσίας θα το πάρει ο Fincher. Τώρα που το είπες, δεν θα το πάρει και με στεναχώρησες! :p :)

Λοιπόν πέρα από την πλάκα μέχρι πριν από κάποιο διάστημα πίστευα ότι το όσκαρ σκηνοθεσίας το είχε στο τσεπάκι του, μέχρι που ήρθαν οι βραβεύσεις των σωματείων των σκηνοθετών και παραγωγών προς το πρόσωπο του Χούπερ κι έφεραν τα πάνω κάτω. Πλέον πιστεύω ότι είναι 50-50 οι πιθανότητες.

Για καλύτερης ταινίας πιστεύω ότι στο τέλος θα επικρατήσει (δυστυχώς) το "The King's speech".

Το Όσκαρ 1ου αντρικού ρόλου θα πάει σίγουρα στον Colin Firth και πιστεύω ότι θα το αξίζει.

Το Όσκαρ 1ου γυναικείου ρόλου θα πάει κι αυτό μάλλον σίγουρα Nathalie Portman (αν και η Νικόλ μου άρεσε πιο πολύ από όλες).

Το Όσκαρ 2ου αντρικού ρόλου όπως όλα δείχνουν θα πάει στον Christian Bale όπου και προσωπικά μου άρεσε περισσότερο από όλους τους άλλους.

Το Όσκαρ 2ου γυναικείου ρόλου πιστευω ότι θα πάει στην πολύ καλή Melissa Leo αλλά προσωπικά προτιμώ την συγκλονιστική Jacki Weaver του εξαιρετικού “Animal Kingdom"

Καλησπέρα...

spgirl είπε...

ψιλο-συμφωνούμε αν και εμένα η helena δε με συγκίνησε ιδιαίτερα...
Για τον Κυνόδοντα, τι να πω... Έχω φάει πολύ κράξιμο στο blog μου επειδή δε μου άρεσε... Ο καθένας με τα γουστά του... Πάντως οι Αμερικάνοι θεατες έχουν ανάμεικτα συναισθήματα γι' αυτήν την ταινία, και όσο να ναι αυτό επηρεάζει...

crispy είπε...

@academy
Θυμάμαι ότι είχα δει -με επιφύλαξη είναι η αλήθεια- την Melissa Leo στο ''Παγωμένο ποτάμι'', αφού είχε πάρει το Όσκαρ, και πραγματικά με εντυπωσίασε όπως κι η ταινία που μου άρεσε αρκετά. Ίσως φέτος κάνει πάλι την έκπληξη.






@moody
Κάτι μου λέει να επιμείνω στο ''Social Network'' για καλύτερη ταινία!!
Πραγματικά έχουν περάσει 1 και 2 χρόνια αντίστοιχα από τις νίκες των hurt locker & slumdog millionaire και παραμένουν και των δύο ταινιών οι βραβεύσεις ...ανεξήγητες!! Και δεν μπορώ να χωνέψω με τίποτα το Όσκαρ σκηνοθεσίας στην Μπιγκελόου!
Γενικά μαύρο χάλι τα Όσκαρ τα δύο τελευταία χρόνια , λίγες οι ευχάριστες εκπλήξεις!
ΟΧΙ!!! Δυστυχώς δεν έχω δει Extras και το βίντεο κλαμπ δεν μας κάνει τη χάρη -έχει γεμίσει τις προθήκες του με...House m.d. όσον αφορά τις σειρές!!
Το μεγάλο μου αμάρτημα είναι ότι δεν ξέρω να ....''κατεβάζω''!!!




@argiris-cinefil
Μην ανησυχείς πιστεύω ότι social network & Fincher θα κερδίσουν.*
Δεν έχω δει τη Jackie Weaver και δεν γνωρίζω τίποτα για το animal kingdom αλλά είδα σκηνές και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. Οι Αυστραλοί έχουν τον τρόπο τους να ξεχωρίζουν κινηματογραφικά , ιδιαίτερα οι περισσότεροι γνωστοί ηθοποιοί είναι εξαιρετικοί.

*Μετά από αυτή τη δήλωση μου ...μάλλον πρέπει να αρχίσεις να ανησυχείς!!!

crispy είπε...

@spgirl
Θυμάμαι ότι στην Guardian είχαν κατενθουσιαστεί με τον Κυνόδοντα και από τα σχόλια των αναγνωστών γενικά είχε αρέσει στους Άγγλους.
Έτσι κι αλλιώς τέτοιου είδους ταινίες προκαλούν ανάμικτες αντιδράσεις. Εμείς βέβαια θα την υποστηρίξουμε περισσότερο επειδή είναι ελληνική!


Καλό βράδυ σε όλους!

Ιωάννης Moody Λαζάρου είπε...

Τι βιντεοκλάμπ είναι αυτό; Εγώ είχα νοικιάσει και τις δύο σεζόν του "Extras" πριν 3 χρόνια τουλάχιστον. Εντύπωση μου κάνει...

crispy είπε...

@moody
video blue! Εδώ μου έχει με τον House , τα dvd των Friends σε πρώτο πλάνο! Πάντως αύριο που θα περάσω , θα τους ρωτήσω , μπορεί να το έχουν καταχωνιάσει κάπου , όπως είχαν κάνει με το weeds!

Ανώνυμος είπε...

Eιναι τοσο προβλεψιμα που δε μπορει καποια εκπληξη θα γινει.Καλος ο Firth αλλα μου αρεσε πολυ και ο Jeff Bridges.Το βραβειο Β'γυν ρολου(γιατι Β αφου πρωταγωνιστουσε;)θα παει στη μικρουλα Hailee Steinfeld απο το “True Grit”

crispy είπε...

@ανώνυμος
Αμφιβάλλω αν θα το πάρει η Steinfeld. Καλή και συμπαθέστατη αλλά έχει καιρό μπροστά της.
Κι εμένα μου άρεσε πάρα πολύ ο Μπρίτζες. Αλλά το πήρε πέρσι από τον Firth οπότε φέτος θα το πάρει ο Firth από αυτόν!!!

Ειρήνη Βεργοπούλου είπε...

Μου αρέσει η παρουσίαση που κάνεις, είναι πολύ έξυπνη ;-)))...μάλλον συμφωνώ κατά 99% στις εκτιμήσεις, εκτός από Κυνόδοντα. Τόσο ρεύμα έχει;....δεν λέω, καλό για την Ελλάδα θα είναι, τόσο καλές δημόσιες σχέσεις έχει;...Εγω βλέπω Μπιούτιφουλ....

Mike είπε...

Καλησπερα crispy,
η συγκεκριμενη διαδικασια βραβευσης ειναι τοσο αθλια και οπισθοδρομικη, που απορω γιατι καθε χρονο ασχολουμαστε, εστω και υποτυποδως...
Σε γενικες γραμμες συμφωνω, με εξαιρεση την προτιμηση σου στην Καρτερ, η ερμηνεια της οποιας με αφησε αδιαφορο. Επισης η κατηγορια για την οποια ΔΕΝ εχω αποψη ειναι αυτη της καλυτερης ταινιας. Υπαρχουν ορισμενες, που κυμαινονται στη μετριοτητα αλλα καμια εξ αυτων δεν ξεχωρισε πραγματαικα, σε βαθμο που να μπορει να χαρακτηριστει -εστω μικρο- αριστουργημα.

crispy είπε...

@Ειρήνη
Καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια!
Λοιπόν , το Όσκαρ Ξένης Ταινίας είναι η πιο αλλοπρόσαλλη βράβευση , οπότε και να το πάρει ο ''Κυνόδοντας'', δεν σημαίνει ότι είναι η καλύτερη μη αγγλόφωνη ταινία στον κόσμο! Πόσες φορές το έχουν δώσει σε ταινίες που ούτε ξέραμε από ήρθαν κι ούτε ασχοληθήκαμε να μάθουμε. Μεταξύ μας , για τους Αμερικανούς μπορεί να είναι και το πιο αδιάφορο βραβείο!






@mike
Καλημέρα! Όντως δεν υπάρχει ούτε μία ταινία φέτος που να μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς αριστούργημα -ή κοντά στο αριστούργημα! Ούτε μία!
Κι εγώ δεν ενθουσιάστηκα με την Κάρτερ , κι όπως έχω ξαναγράψει , δεν τη θεωρώ σπουδαία ηθοποιό , παραταύτα τη συμπαθώ πολύ!
Γιατί ασχολούμαστε με τα Όσκαρ: Γιατί οι Αμερικανοί ανέκαθεν μας έκαναν να πιστεύουμε ότι είναι τα πιο συναρπαστικά βραβεία , έχουν τη πιο γλάμουρους τελετή , έχουν καταφέρει και θυμόμαστε περισσότερο αν ένας ηθοποιός βραβεύτηκε με Οσκαρ παρά με Μπάφτα , ή στις Κάννες , Βερολίνο κλπ. Έχουν αυτή τη δυναμική , τι να κάνουμε. Κι εγώ λέω να μην ασχοληθώ ξανά (ιδιαίτερα μετά τις ανεκδιήγητες βραβεύσεις πέρσι και πρόπερσι!!) αλλά κάθε χρόνο σηκώνομαι πουρνό πουρνό να δω τι έγινε!

Philip Winter είπε...

Καλύτερη ταινία,
Θα το πάρει: Social Network
Θα ήθελα: Black Swan

Καλύτερος α' ανδρικός ρόλος,
Θα το πάρει: Colin Firth
Θα ήθελα: Colin Firth

Καλύτερος α' γυναικείος ρόλος,
Θα το πάρει: Natalie Portman
Θα ήθελα: Jennifer Lawrence

Καλύτερος β' ανδρικός ρόλος,
Θα το πάρει: Christian Bale
Θα ήθελα: Geoffrey Rush

Kαλύτερος β' γυναικείος ρόλος,
Θα το πάρει: Melissa Leo
Θα ήθελα: Hailee Steinfeld

Καλύτερη ξένη ταινία,
Θα το πάρει: Dogtooth
Θα ήθελα: Dogtooth

crispy είπε...

@monsieur hulot
Αύριο το πρωί θα ξέρουμε πια τα αποτελέσματα οπότε θα δούμε ποιος έπεσε πιο κοντά στις προβλέψεις του!

Ανώνυμος είπε...

Have you ever considered about including a little bit
more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and everything.
However imagine if you added some great pictures or video clips to give your posts more, "pop"!
Your content is excellent but with images and videos, this blog could undeniably be one of the very best in its niche.

Great blog!

Feel free to visit my website :: hives pictures

Ανώνυμος είπε...

Hmm is anyone else having problems with the images
on this blog loading? I'm trying to find out if its a problem on my end or if it's the blog.

Any suggestions would be greatly appreciated.

Also visit my webpage :: virility ex united kingdom

Ανώνυμος είπε...

Thank you a bunch for sharing this with all people you really recognize what you are talking approximately!
Bookmarked. Kindly also consult with my web site =).
We may have a hyperlink alternate arrangement among
us

Feel free to visit my blog post: buy virility ex

Ανώνυμος είπε...

I'm very pleased to discover this page. I want to to thank you for your time for this particularly wonderful read!! I definitely enjoyed every part of it and I have you book-marked to look at new things on your web site.

Also visit my blog post - natural muscle builder

Ανώνυμος είπε...

You can certainly see your expertise within the work you write.
The world hopes for more passionate writers such as you who aren't afraid to say how they believe. All the time follow your heart.

Also visit my weblog breast growing cream

Ανώνυμος είπε...

Currently it looks like Drupal is the preferred blogging platform available right now.
(from what I've read) Is that what you're using on your blog?



My page: sexual desire

Ανώνυμος είπε...

It's very easy to find out any matter on web as compared to textbooks, as I found this post at this web page.

Here is my webpage buy provillus

Ανώνυμος είπε...

Excellent post. I was checking constantly this blog and I'm impressed! Very helpful info specifically the last part :) I care for such info much. I was looking for this particular info for a long time. Thank you and best of luck.

My web page ... provillus tablets

Ανώνυμος είπε...

Hi there to all, since I am actually keen of reading this web site's post to be updated on a regular basis. It carries fastidious material.

My blog ... jewellworks.com

Ανώνυμος είπε...

Howdy I am so grateful I found your website,
I really found you by mistake, while I was searching
on Yahoo for something else, Anyhow I am here now and would just like to say kudos for a incredible post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don't have time to browse it all at the minute but I have book-marked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the great work.

Feel free to visit my web blog :: buy Breast actives

Ανώνυμος είπε...

It is the best time to make some plans for the future and it is time to be happy.
I have learn this post and if I could I desire to recommend you few attention-grabbing things or suggestions.
Maybe you could write next articles regarding this article.

I desire to read even more issues approximately it!


My web site Venapro Cream

Ανώνυμος είπε...

It's amazing to pay a quick visit this web site and reading the views of all friends regarding this post, while I am also eager of getting familiarity.

Feel free to surf to my web site :: venapro.herbalcurenow.Com

Ανώνυμος είπε...

Hi there this is kinda of off topic but I was wanting
to know if blogs use WYSIWYG editors or if you
have to manually code with HTML. I'm starting a blog soon but have no coding skills so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

Also visit my webpage :: capsiplex

Ανώνυμος είπε...

Excellent post. I was checking continuously this
blog and I am impressed! Very helpful info specially the last part :
) I care for such info a lot. I was looking for this
certain info for a very long time. Thank you and good luck.


Also visit my web blog ... discount proactol

Ανώνυμος είπε...

You have made some decent points there. I
checked on the net to find out more about the issue and found most individuals
will go along with your views on this website.

Check out my page ... flotrol

Ανώνυμος είπε...

I blog frequently and I really thank you for your content.
This article has really peaked my interest.
I will take a note of your site and keep checking for
new information about once per week. I subscribed to your Feed too.


Feel free to surf to my homepage; semenax video reviews